W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację podstawowych jej funkcji.

Te cookies są niezbędne do funkcjonowania naszej strony i nie może być wyłączony w naszych systemach. Możesz zmienić ustawienia tak, aby je zablokować, jednak strona nie będzie wtedy funkcjonowała prawidłowo
Te cookies pozwalają nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony. Pomagają nam też dowiedzieć się, które strony są najbardziej popularne lub jak odwiedzający poruszają się po naszej witrynie. Jeśli zablokujesz ten rodzaj cookies nie będziemy mogli zbierać informacji o korzystaniu z witryny oraz nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.
Te cookies służą do tego, aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej polityce prywatności.
Nasi sprzymierzeńcy: probiotyki, kefiry i maślanki

Nasi sprzymierzeńcy: probiotyki, kefiry i maślanki

Probiotyki to specjalne kultury bakterii i drożdży, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Wspierają pracę jelit, dzięki czemu lepiej trawimy. 

O moim ukochanym…

O moim ukochanym…

O moim ukochanym daniu, czyli o sushi. Ten tekst planowałam od dawna, ale zawsze myślałam, że o tym wyjątkowym jedzeniu muszę napisać z jakiejś super okazji. 

Szlakiem czechowickiej gastronomii

Szlakiem czechowickiej gastronomii

Ostatnie pół roku to dla mnie eksploracja miejsca graniczącego z naszym pięknym miastem. Chodzi o Czechowice-Dziedzice. Jak wygląda czechowicka gastronomia?

Bezalkoholowo, bezprocentowo

Bezalkoholowo, bezprocentowo

Ponad połowa Polaków deklaruje, że pije alkohol okazjonalnie, mniej niż co dziesiąty spożywa go często, a co trzeci unika okazji do picia lub w ogóle nie pije.

It’s corn!

It’s corn!

Sezon na kolbę kukurydzy zbliża się wielkimi krokami, dlatego warto choć raz w tym czasie zjeść pyszną, gorącą, z masełkiem i solą. 

 

Mieszany, mieszany, na cienkim cieście raz!

Mieszany, mieszany, na cienkim cieście raz!

Dzisiaj będzie o kebabach. Jejku jak my wszyscy lubimy kebaby, prawda? No nie mówcie, że nie. Serio? Nie, nie wierzę. 

Bio, eko, organic, certyfikowane czy nie - które produkty wybierać?

Bio, eko, organic, certyfikowane czy nie - które produkty wybierać?

Jedzenie jest dla mnie ultra ważne, dlatego tak bardzo stawiam na jakość. Polecam wszystkim, którzy mają różne problemy zdrowotne na spojrzenie na swoją dietę.

Jaki chleb wybierasz?

Jaki chleb wybierasz?

Rodzajów chleba jest dużo: biały, klasyczny na drożdżach, z ziarenkami, graham, żytni, orkiszowy i wiele innych. Coraz popularniejsze są chleby na zakwasie. 

 

A co do koszyczka?

A co do koszyczka?

Dzisiaj felieton dla tych z Was, którzy szykują wiklinowy koszyczek, pięknie uprasowaną serwetę i pokarmy do poświęcenia na Wielką Sobotę. 

Marcowe zero waste

Marcowe zero waste

Dzisiejszy felieton zatytułowałam "Zero waste" i o tym będzie mowa. 

Od kilku dni chodziła za mną pizza…

Od kilku dni chodziła za mną pizza…

Czy wiecie, że Bielsko-Biała stoi kebabem, sushi i właśnie pizzą? 

Naturalne afrodyzjaki z Twojej kuchni

Naturalne afrodyzjaki z Twojej kuchni

Zbliżają się Walentynki – czy każdy ma już swoją walentynkę? Jeśli nie to idealnie się składa, ponieważ mam na to kilka niezłych, kulinarnych patentów.

O nas

Portal jest miejscem spotkania i dyskusji dla tych, którym nie wystarcza codzienna dawka smutnych newsów, jednakowych we wszystkich mediach. Chcemy pisać o naszym mieście, Bielsku-Białej, bo lubimy to miasto i jego mieszkańców. W naszej pracy pozostajemy niezależni od lokalnych władz i biznesu.

Cart